Hoe werkt het dan precies...

Hypnose is zeker geen "trucje". De afgelopen jaren hebben verschillende klinische en wetenschappelijke studies immers aangetoond dat hypnose werkt. Door alle positieve aandacht in de media, zijn al veel mensen overtuigd dat hypnose een gerespecteerd en veel gebruikte methode is om mensen te genezen.

 

Hypnose werkt uitstekend bij het genezen van problematieken waar bijna iedereen wel eens mee geconfronteerd wordt. Dit kunnen zeer variërende klachten zijn, zowel fysiek als mentaal. Maar ook bijvoorbeeld stoppen met roken is een zeer populaire hypnose-sessie en zal door hypnose afgeleerd worden. 

 

Wanneer het voor jou moeilijk is om voor te stellen dat hypnose echt werkt dan is dat waarschijnlijk omdat je gewoon een verkeerd beeld hebt van hypnose. Dit komt veelal omdat de Show-hypnose meer bekendheid heeft, echter is dit uitsluitend goed voor amusement. Hypnose in de vorm van therapie is een totaal andere vorm van hypnose met een compleet ander doel, namelijk om je te verbeteren en genezen.

Hypnose werkt volgens een opeenvolging van gedefinieerde regels, net zoals dit bij vele therapeutische technieken gebruikelijk is. Allereerst wordt je rustig in hypnose gebracht, een heerlijke staat van ontspanning. In deze staat is je onderbewustzijn toegankelijk voor beïnvloeding. Zo kan je onderbewustzijn in de juiste richting gestuurd worden, om op die manier de problemen op te lossen.

 

Deze staat van hypnose is moeilijk te begrijpen als je nog nooit onder hypnose bent geweest. Het is een feite een staat waarbij je hersenen dieper afdalen in het onderbewustzijn dan wanneer je je dagelijks activiteiten doet.

 

Je kan het vergelijken met de toestand waarin je geest verkeerd vlak voordat je in slaap valt. Je bent nog niet helemaal weg, maar je hersenen maken veel makkelijker associaties en lijken op een geheel andere manier te werken dan wanneer je wakker bent.

 

In deze staat ben je heel vatbaar voor suggesties van buitenaf, omdat je hersenen op dat moment allerminst actief zijn. Je kunt het zien alsof je alle dagelijkse beslommeringen uit je hoofd verwijdert, zodat je ruimte kunt maken voor belangrijke zaken.

 

Op deze manier kan je hypnotherapeut in een sessie veranderingen aanbrengen in je onderbewustzijn. De beste methode om erachter te komen of hypnose echt werkt is natuurlijk door het gewoon te doen.

  Het is heel belangrijk dat je de hypnose-sessie ingaat met een open instelling, dus zonder vooroordelen over het wel of niet werken van hypnose.


Maak een afspraak bij ons, dat kun je doen door het contact formulier in te vullen en dan hopelijk tot snel.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram